Vuosikokous 2022

Riennon vuosikokous 100-vuotisjuhlan merkeissä

Riennon noin sadannes vuosikokous pidettiin  23.3. AaBakeryssä. Ennen virallista kokousta julkaistiin vuoden 2021 nuori yleisurheilija. Valituksi tuli Alissa Kokkonen, 4 vuotta. Perusteluina yleisurheilujaosto toi esille: Alissa kävi hyvin ahkerasti kilpailuissa, erityisesti juoksussa oli huima tuloskehitys. Juoksuaika parani kesän aikana peräti 1,81 sekuntia. Pituuden osalta tulokset hieman vaihtelivat, hänen paras tuloksensa oli 1,75 m. 

Itse kokouksessa käsiteltiin normaalit vuosikokousasiat ja nykyinen johtokunta valittiin lähes sellaisenaan jatkoon: Vesa Kupari (pj), Kirsi Vähäjylkkä (vpj), Eila Telin (sihteeri), Minna Rintalahti (taloudenhoitaja), Anne Kaltiala,  Tiina Räsänen, Mikko Jokinen, Pauli Korhonen ja Jouni Takkinen. Tuloksellisesti sekä koripallojaostossa että johtokunnassa toiminut Salla Mättö luopui johtokunnan jäsenyydestä ja hänen tilalleen valittiin koripallojaoston puheenjohtaja Kosti Naukkarinen.

Jaostojen puheenjohtajiksi valittiin Kosti Naukkarinen (koripallo), Jouni Takkinen (jalkapallo), Saana Viikman-Helin (lentopallo), Eila Telin (kuntoliikunta), Niko Frilander (tennis) ja Mika Nurmi (petankki). Yleisurheilujaosto järjestäytyy kauden lähetessä.

Korona varjosti vuoden 2021 toimintaa, erityisesti sisälajeissa eli koripallossa, lentopallossa ja kuntoliikunnassa. Tästä huolimatta kaikkien lajien toiminta oli aktiivista. Koripallo ja jalkapallo liikuttivat eniten harrastajia. Koripallossa oli pelkästään Lauri Markkasen koriskoulussa noin 50 pientä koripalloilijaa, sen lisäksi oli 7 juniorijoukkuetta ja yksi miesten harrastajajoukkue. U14-tyttöjen yhteisjoukkue Honsun kanssa sai SM-sarjapaikan keväälle 2022. Useita poikia ja tyttöjä osallistui maajoukkueleirityksiin ja Maija Yalaho on nimetty tyttöjen maajoukkuerinkiin. Jalkapallon harrastajia oli pallokoulu mukaan lukien noin 130. Yleisurheilussa maanantai-kisoihin osallistui noin 40 lasta ja mestaruuskisoissa osallistujia oli noin 120. Lentopalloa pelattiin aikuisten seka-, nais- ja veteraaniryhmissä, osallistujia oli noin 40 pelaajaa. Kuntoliikunnan laviksessa ja joogassa osallistujia oli noin 40 – 50. Petankissa vakituisia harrastajia oli lähes 20. Tenniksen harrastajien osallistumisoikeutta jouduttiin kenttäpulan takia rajoittamaan vain Säynätsalon alueella asuville. Pelaajia olisi ollut tulossa talkoilla hienossa kunnossa pidetylle kentälle paljonkin muualta.

Riennossa voivat harrastaa liikuntaa sananmukaisesti kaiken ikäiset. Vuoden palkittu yleisurheilija oli vasta 4-vuotias, mutta toisaalla petankin vuoden uutteraksi tulokkaaksi (!) valittiin reilusti 70-vuoden iän ohittanut lupaava petankisti.

Riento täyttää 100 vuotta vuonna 2022. Vuosikokouksessa vallitsi optimistinen ilmapiiri siitä, että satavuotisjuhlia vietetään vilkkaan urheilun ja liikunnan merkeissä. Seuran talous on vakaalla pohjalla. Pitkäaikaiset yhteistyökumppanit ovat tukemassa Riennon toimintaa ja juhlavuoden yhteistyökumppaneina ovat Keskimaa, Keski-Suomen Osuuspankki, Keskisuomalainen ja Jyväskylän kaupunki.

Seuran puheenjohtajana jatkaa Vesa Kupari ja varapuheenjohtajana Kirsi Vähäjylkkä. Kuva: Jarkko Mänttäri