Toimintakertomus

SÄYNÄTSALON RIENTO RY, TOIMINTAKERTOMUS 2022

  1. Yleistä

Vuonna 2013 Riento (SäyRi) päätti keskittyä junioritoimintaan ja toisaalta aikuisten kuntourheiluun. Valittua linjaa on jatkettu ja syvennetty edelleen vuonna 2022. Tämän linjauksen mukaan toiminta on jatkunut monipuolisena ja jopa uusia toimintamuotoja on aloitettu. Uusien lajien mukaanottoa harkitaan koko ajan ja päätökset riippuvat siitä, kuinka aktiivisia vetäjiä löytyy.

Kuluneena vuonna pääseura pystyi tukemaan edelleen juniorijaostojen (koripallo, jalkapallo, lentopallo ja yleisurheilu) toimintaa. Tuen jakoperiaatteissa otettiin huomioon toiminnan laajuuden lisäksi myös toiminnan peruskustannustaso. Junioritoiminnan tukijoita saatiin seuratasolla kiitettävästi, erityisesti Pauli Korhonen on hankkinut aktiivisesti tukijoita. Riennon junioritoiminnan tukijat ovat esimerkillisesti jatkaneet tukeaan. Juhlavuoden pääyhteistyökumppaneiksi saatiin Keskimaa, K-S Osuuspankki, Keskisuomalainen, Sähköurakointi Aho ja Jyväskylän kaupunki.

Riento täytti 100 vuotta vuonna 2022. Juhlavuosi onnistui hyvin. Juhlatapahtumia järjestettiin kaikissa Riennon lajeissa. Myös perustoiminta oli vilkasta. Lasten ja nuorten liikuntaa 100 vuoden aikana kuvaavan juhlakirja aineistoa, kuvia, haastatteluja ja tekstiä valmisteltiin usean vuoden aikana. Kirjatoimikunta kokoontui Kimmo Suomen johdolla kymmeniä kertoja. Kirja valmistui aikataulun mukaisesti ja se julkaistiin 100-vuotisjuhlassa 29.10.2022. Kirja on saanut hyvän vastaanoton, erityisesti kirjan kuvamateriaali ja monipuoliset haastattelut ovat saaneet huomiota. Kirja on jaettu laajalle sidosryhmäjoukolle ja sitä on myyty nettisivujen kautta ja Kirsin Kukassa. Juhlavuoden tapahtumakalenterin runko lyötiin lukkoon vuoden 2021 lopulla. Kaikki lajit järjestivät omia juhlaturnauksiaan ja -tapahtumiaan. Riennon nettisivujen uusintaa valmisteltiin syksyllä 2021 ja modernit sivut julkaistiin 14.1.2022. Kunnantalolla pidetty juhlanäyttely sekä Kuntotalolla pidetty pääjuhla saivat suuren suosion. Juhlapuhujana oli kaupunginjohtaja Timo Koivisto ja kirjailija Miika Nousiainen muistelu hauskalla tyylillään lapsuuttaan Säynätsalossa ja Riennossa. Juhlanäyttelyyn valmistui myös monipuolinen videokooste seuran toiminnasta vuosien varrella. Video ja kuvakooste pääjuhlasta ovat nähtävissä juhlavuoden kunniaksi uusituilla seuran nettisivuilla.

Riento on vastannut MM-rallin liikenteenohjauksesta jo vuosikausia. Vuonna 2022 rallit järjestettiin normaalisti kesällä. Seuraväki venyi taas hienosti ja rallitalkoisiin osallistui yli 70 rientolaista.

Vuosikokouksessa 23.3.2022 valittiin johtokunta: Vesa Kupari (pj), Kirsi Vähäjylkkä (vpj), Eila Telin (siht.), Minna Rintalahti (taloudenhoitaja), Anne Kaltiala, Pauli Korhonen, Tiina Räsänen, Jouni Takkinen, Mikko Jokinen ja Kosti Naukkarinen. 

  1. Koripallo

2022 kevääseen Säynätsalon Riento lähti liikkeelle seitsämän joukkueen voimin. Joukkueet olivat mikro- ja U16 -pojat sekä mikro-, mini- U14- ja U16-tytöt. Kevätkaudesta tuli pelien osalta erittäin hiljainen koronasta johtuen. Pelien väheneminen/loppuminen asetti suuria haasteita lasten mielenkiinnon säilyttämiseksi. Pienimmät ikäluokat ehtivät pelata muutaman pelin tammi-helmikuussa sekä he pelasivat harjoitusotteluita seuran sisällä. Joukkueet keksivätkin monia erilaisia harjoitteita ja tapahtumia koronasäädösten puitteissa mielenkiinnon ylläpitämiseksi.

SäyRi oli vuonna 2022 edelleen mukana JBA:n (Jyväskylä Basketball Academy) organisoimassa Lauri Markkasen koriskoulutoiminnassa järjestäen isojen ja pienten koriskoulut Säynätsalossa kerran viikossa. JBA keräsi jälleen yli 500 lasta Jyväskylässä, Muuramessa, Laukaassa ja Äänekoskella ilmaisen harrastuksen pariin. Syksyyn 2022 mentäessä Säyrin koriskoulussa oli ennätysmäärä lapsia mukana, noin 50.

Kauden päättäjäisiä ei keväällä 2022 järjestetty, vaan jokainen joukkue juhlisti kauden päättymistä omalla päätöstapahtumalla. Osa kävi pelaamassa Megazonea ja osa Juurikkasaaressa syömässä sekä saunomassa. Kari Virtasen muistopalkinto annettiin U16-poikien Olavi Keinoselle. Susi-All Stars leireille Lohjan Kisakallioon kutsuja saivat Säyrin pelaajia U15-tytöistä. Seura oli tukemassa pelaajia leirityksessä.

Kesällä 2022 Kuntotalo oli ison osan remontissa, joten osa joukkueista joutuivat harjoittelemaan muissa saleissa. Onneksi puolikas Sali oli käytössä lähes koko kesän. Kesällä Säyri teki sopimuksen Camilla Grönbergin kanssa ja hänestä tuli seuran juniorivalmennuspäälikkö. Camilla otti vastuulleen koriskoulujen sekä mikrotyttöjen valmentamisen. Sopimus oli iso askel Säynätsalon koripallon kehittämisen kannalta, koska Camilla on entinen ammattikoripalloilija ja Suomen maajoukkuepelaaja sekä pitkälle kouluttautunut koripallovalmentaja. Camilla käy myös seuran muissa joukkueissa sparraamassa harjoituksissa ja näin jakaa tietotaitoaan seuran sisällä.

2022 aikana yhteistyö muiden alueen seurojen kanssa jatkui tiiviinä. Seurat tekivät yhdistelmäjoukkueita sarjoihin sekä useampiin turnauksiin. 2012 syntyneiden poikien yhteisjoukkue voitti kaikki turnaukset johon osallistuivat, mukaan lukien joulukuussa järjestetyn kutsuturnauksen Kisakalliossa jossa oli mukana kaikki Suomen kovimmat 2012 joukkueet.

Syksyn joukkueet olivat mikro-, mini- U14- ja U19-tytöt/naiset 2.div ja mikro-, mini- ja sekä Möykyt aikuisten harrastejoukkueena. Osa joukkueista kävi kesän lopulla Tampereen Delfin Basketissa ja Tallink turnauksessa Espoossa. Syyskaudella kaikki joukkueet pelasivat alueellisia sarjoja hyvällä menestyksellä joukkueiden ollessa kärkikahinoissa kaikissa sarjoissa.

Rallitalkoot olivat jälleen suuri talkoo-ponnistus, johon osallistui jälleen kymmeniä vapaaehtoisia talkoolaisia.

Syksyllä useampi valmentaja osallistui juniorivalmennusverkoston järjestämiin valmentajakoulutuksiin. Säyri on mukana keskisen alueen juniorivalmennusverkostossa, jossa on tarkoituksen edistää alueen juniorikoripalloa sekä tiivistää yhteistyötä seurojen välillä. Lisenssipelaajien määrä on nousussa edellisiin vuosiin verrattuna. Joukkueiden lisääntyessä haasteeksi muodostuu salien määrä.

Syksyllä Säyri teki seurakehitystuki-hakemuksen OKM:lle yhdessä Muurame Basketin kanssa. Tällä tukirahalla on tarkoitus palkata seuraan ammattivalmentaja, jonka palveluksia myös Muurame käyttää. Päätös tukirahasta tulee keväällä 2023.

Koripallojaoston puheenjohtajana jatkoi Kosti Naukkarinen. Alueen hallituksessa aloitti Janne Kataja-aho.

Joukkueiden kuulumiset vuodelta 2022:

Mikropojat:

Mikropojat lähtivät syksyn kauteen 14 pojan vahvuisena ryhmänä. Iso osa tuli Lauri Markkasen koriskoulun kautta mukaan joukkuetoimintaan. Pojat harjoittelivat kaksi kertaa viikossa ja iloa sekä vauhtia reeneissä riitti. Pojat pelasivat Keskisen alueen keskistä lohkoa josta 8 pelistä tuli 8 voittoa ja syyskauden mestaruus. Kevät jatkuu keskisen alueen 1.divivioonassa, johon liittyvät pohjanmaan alueen kärkijoukkueet. Muutoksena aiempiin kausiin mikrojen työtö ja pojat pelasivat samaa sarjaa. Myös mikrot osallistuivat Markkasen turnaukseen keväällä ja sieltä irtosi muutama voitto sekä runsaasti kokemusta. Mikrot kävivät syksyllä Tampereella NMKY:n järjestämässä turnauksessa. Sieltä irtosi kultaa puhtaalla pelillä. Osa mikropojista pelaa myös vanhempien minipoikien joukkueissa.

Mikrotytöt:

Säyrin mikrotyttöjen joukkueessa pelasi keväällä 2022 kaksitoista koripalloilijaa. Mieleenpainuvinta oli aluesarjan kolmassija ja Vimpelissä pelatusta finaalista oli ilo palata mitalit kaulassa. Kevään 2022 Lauri Markkasen turnauksessa joukkue taisteli tiensä fun sarjan finaaliin huikealla taistelutahdolla. Syksyn -21 pronssi kiillotettiin finaalipelissä hopeiseksi. Kauden päättäjäiset juhlittiin näyttävästi ja iloisissa tunnelmissa Juurikkasaaressa uiden ja saunoen. Kaudesta palkittiin reippauspalkinnolla Pihla, joukkueen tsempparina Aino ja pelillisesti kehittyneenä Martta. Syksyllä -22 valmentajan vastuu siirtyi Janne Kataja-aholta Camilla Grönbergille. Samalla joukkueen kokoonpano muuttui osan siirtyessä mineihin ja tilalle saatiin 9 uutta innokasta pelaajaa. Camin vahvassa valmennuksessa kaikki pelaajat ovat saavuttaneet pelilliset valmiudet ja uudistunut aluesarja saatiin hienosti käyntiin uusissa peliasuissa.

Minipojat:

Poikien vuosi käynnistyi 2022 käynnistyi koronarajoitusten merkeissä. Alkuvuoden pelit ja turnaukset oli peruttu mutta onneksi treenit saatiin vedettyä normaalisti. Pelaamaan päästiin helmikuussa ja mikropoikien aluesarjassa kertyi sen verran voittoja että päästiin aluefinaaleihin Kokkolaan. Kokkolan reissulta saatiin matkaan mitalit kun pronssiottelussa Honsu kaatui kovan taistelun jälkeen. Keväällä koronarajoitusten purkamisen jälkeen mikropojat järjestivät Säynätsalossa koripalloliiton Pikkususi-riehan. Pelaajia tapahtumassa oli lähes 200 ja kuntotalon katsomot olivatkin ääriään myöten täynnä. Kevät huipentui Lauri Markkasen turnaukseen johon pääsimme osallistumaan kahdella joukkueella. Turnauksen jälkeen kausi päätettiin tyylillä Megazonessa laser peleillä ja pizzoilla sekä muilla herkuilla. Seuraava kausi aloitettiin kesän lopulla ja oli aika siirtyä jo minipoikiin. Ensimmäinen tapahtuma oli Tampereen Delfin Basket turnaus. Sieltä pelien lisäksi varmasti unohtumaton kokemus oli päästä katsomaan Susijengin peliä Hakametsään. Elokuussa kävimme vielä Espoossa Tallink turnauksessa jossa sijoituimme alle 11 vuotiaiden haastajasarjan toiseksi. Ilmeisesti Susijengin ja Lauri Markkasen hyvien otteiden johdosta koripallo on saanut entistä kovempaa nostetta Suomessa. Säyrin minipojissa tämä näkyi niin, että kesän jälkeen meidän pelaajamäärä tuplaantui yli kahteenkymmeneen junioriin. Tästä johtuen pääsimme ilmoittautumaan aluesarjaan kahdella joukkueella. Syksyllä pelattiin lähinnä Jyväskylän seudulla mutta mukaan mahtui myös joukkuehenkeä nostattava bussimatka Pohjanmaalle. Kesän ja syksyn aikana yhteistyötä tiivistettiin Honsun minipoikien kanssa: Järjestimme yhteisen teemapäivän ja lähdimme kahteen turnaukseen kahdella Honsu-Säyri yhteisjoukkueella. Kouvot turnaus pelattiin marraskuussa Kouvolassa ja vuosi huipentui 2012 syntyneiden poikien kutsuturnaukseen Kisakallion Susi Training Centerissä. Kisakallio Cupissa saavutimme yhteisjoukkueilla haastesarjan hopeaa ja kilpasarjan mestaruuden. Vuosi 2022 sisälsi paljon pelejä, treenejä ja muita tapahtumia. Vuoden aikana pojan kehittyivät valtavasti ja koko joukkue hitsaantui hyvin yhteen. Uusia kavereita on löytynyt roppakaupalla ja mukavia muistoja on jäänyt varmasti kaikille.

Minitytöt:

Minityttöjen (2010-2011 -syntyneet) kanssa pelattiin kevät  Keskisen alueen 1. divaria, jossa sijoituttiin toiseksi. Lisäksi osallistuttiin pariin turnaukseen: Easter Tournament (Lahti) ja Lauri Markkanen Tournament (Jyväskylä). Harjoituksia oli 3 kertaa viikossa ja niissä oli keskimäärin 7-10 pelaajaa/kerta. Joukkue muuttui kesällä, kun mikroista nousi 2012 syntyneet tytöt mineihin ja 2010 syntyneet siirtyivät C-tyttöihin. Kesätreenimahdollisuus tarjottiin 2 kertaa viikossa ja kävijöitä oli 4-6 pelaajaa/kerta.

Syyskausi starttasi uudella minijoukkueella (2011-2012 -syntyneet) elokuussa Delfin Basketissa (Tampere) ja monta kokemusta rikkaampana lähdettiin kohti tulevia pelejä. Aluesarjaa pelattiin 2. divarissa, jossa jatketaan myös keväällä. Syksyllä pelattiin myös muutama harjoituspeli HoNsUn ja KoPen minityttöjä vastaan. Treenejä joukkueella oli 3 kertaa viikossa ja pelaajia vaihtelevasti keskimäärin 6-8/kerta.

U16 tytöt:

SäyRi u16 tyttöjen kevät 2022 jatkui voitokkaana ja päättyi keskisen aluesarjan voittoon. Syksyllä 2022 tehtiin uudelleen järjestelyjä, jotta kaikille yli 14 vuotiaille Säynätsalon Riennon pelaajille löydettiin mahdollisuus jatkaa hyvää harrastusta, naisten joukkueen lisäksi ilmoitettiin joukkue itäisen alueen u19 sarjaan. Täällä syksy on mennyt edelleen voittoisasti ja naisten sekä u19 joukkueisiin on saatu täydennyksiä pitkin syksyä.

  1. Jalkapallo

Säynätsalon Riento (SäyRi) uurasti jalkapallon parissa vuonna 2022 puhtaasti juniorijoukkueiden voimin. Yhteensä noin 100 tytön ja pojan joukolla osallistuttiin Suomen palloliiton itäisen alueen pienkenttä- ja kilpasarjoihin. Pienimmät futaajat osallistuivat kortteliliigaan. Poikajoukkueet osallistuivat kauden aikana turnauksiin ja pelitapahtumiin, mm. Comets Cupiin.

Säynätsalon Riennon 100-vuotis juhlavuoden tapahtumissa jalkapallolla oli oma edustuksensa. Säynätsalopäivien yhteydessä järjestettiin perinteisen lauantaisen jalkapallotapahtuman lisäksi lajikavalkaadi Juurikkasaaren juhlavuoden ohjelman ohessa. Pääjuhlassa jalkapallon parissa toimineita henkilöitä palkittiin Palloliiton ansiomerkeillä.

Joukkueiden harjoitukset, piirin kotipelien pelipäivät pidettiin kaikki Säynätsalon urheilukentän tekonurmella. Kentän käyttö vakituisilla harjoitusvuoroilla on edelleen merkittävä seikka juniorijalkapalloilun toiminnan järjestämisessä ja lajin vetovoimaa ajatellen. Valmennuksesta vastasivat tuttujen toimijoiden lisäksi monet SäyRin vanhempien ikäluokkien piirin koulutukset käyneet juniorit, joille maksettiin pieni korvaus valmennus- ja pelitapahtumista.

Vuoden jalkapallojuniorina palkittiin Peetu Murtasaari

  1. Yleisurheilu

Säynätsalon Riento järjesti kesällä 2022 perinteisiä maanantaikisoja 6.6. – 8.8.2022. Lajeina olivat 40m ja 60m juoksu sekä pituushyppy. Yleisurheilukoulua järjestettiin 6-vuotiaille ja vanhemmille lapsille.

Tapahtumien toimihenkilöinä olivat Elli Hyvärinen, Veera Hyvärinen, Inka Kupari, Iina Leppänen, Aino Käyhty ja Silja Tarkka. Yleisurheilukoulun valmentajana toimi Inka Sinivuori.

Säyrin avoimet yleisurheilukilpailut järjestettiin kauden päätteeksi 15.8.2022 ja kisoissa urheili n. 130 innokasta lasta.

Vuoden yleisurheilijana palkittiin Alissa Kokkonen

  1. Lentopallo

 Säynätsalon Riennon lentopallon kausi on ollut toiminnan täyteinen vuonna 2022, joka oli seuran 100-vuotisjuhlavuosi. 

Junioritoiminta ei ole jatkunut COVID-19 katkaistua harrastusmahdollisuudet.

Vuonna 2022 aikuiset ovat pelanneet sekavuorolla kerran viikossa Lehtisaaren Kuntotalolla ja osallistujia on ollut hyvin. Kaiken kaikkiaan osallistujia n.14-16 ja pelit saadaan käyntiin lähes joka sunnuntai. 

Säyrin naislentopalloilijat harjoittelivat kahdesti viikossa Lehtisaaren kuntotalolla ja pelaajia oli vaihtelevasti 12-14 pelaajaa . Kaudelle 2022-2023 ei saatu joukkueita Lentopalloliiton järjestämään harrastesarjaan ja sarja jäi toteutumatta.

Säynätsalon Riento järjesti Säyri 100-vuotissekapeliturnauksen, johon osallistui 26 pelaajaa. Turnaus onnistui erittäin hienosti ja sen seurauksena keväällä 2023 tullaan järjestämään uusi sekapeliturnaus.

Veteraanit pelailevat perjantaisin ja osallistujia n. 10-15.

  1. Kuntoliikunta

Keväällä 2022 lavis jatkui kerran viikossa Eilan pitämänä, muutos Muuratsaloon oli huono, osallistujia vain vähäisesti. Kesällä kokeilimme ulkojumppaa, mikä ei ollut menestys ja tulee kuntoliikunnalle kalliiksi. Osallistujia kesäkuun kohtuullisesti mutta juhannukseen se lopahti. Syksyllä liikkuminen alkoi Muuratsalon koululla laviksella tiistaisin ja keskiviikkoisin kieroharjoittelulla ja m-circuitilla. Ohjaajina Eila Telin ja Inka Sinivuori

  1. Petankki

Riennon seitsemäs petankkikausi seuran juhlavuonna oli vilkas. Ulkopelikausi käynnistyi Muuratsalon toimintapuiston kentällä kolme viikkoa edellisvuotta myöhemmin, 21. huhtikuuta 15 pelaajan voimin. Talvikaudella muutamat innokkaimmat kävivät keskiviikkoisin Valorinteen työväentalolla pelaamassa sisäpetankkia Keljon Viestin Veteraanien kanssa.

Muuratsalossa petankkia pelattiin kahtena iltana viikossa, torstaisin ja sunnuntaisin 10-18 pelaajan voimin. TUL-seurojen hyvää yhteistyötä petankissa kuvaa se, että muutama rientolainen kävi kesällä pelaamassa myös Valorinteen kentällä viestiläisten kanssa sekä Valon petankistien keskiviikkokisoissa Yrttisuolla. Lisäksi muutamia muiden seurojen pelaajia kävi vastaavasti Muuratsalossa.

Kesäkuun 7.-8. päivinä Iittalassa pidetyissä TUL:n veteraanien petankkimestaruuskilpailuissa Säyrin kolmikko Mika Nurmi, Suvi Nurmi ja Ilkka Pernu sijoittui 40 joukkueen kisassa sijalle 20.

Jyväskylän petankkiharrastuksen laajuutta kuvaa se, että mukana oli 10 joukkuetta viidestä jyväskyläläisseurasta.

Petankistit olivat useamman pelaajan voimin mukana myös Jyväskylän MM-rallin liikenteenohjaustalkoissa  4.-7. elokuuta.

Petankkijaosto järjesti edellisvuosien tapaan Säynätsalopäivien avaustapahtuman 11. elokuuta Muuratsalon toimintapuistossa. Petankinpeluun jälkeen ilta jatkui Table en bois -kahvilassa West´n Doh -yhtyeen musisoinnilla. Riennon juniorityöhön kerättiin illan aikana tukirahaa 200 euroa.

Jyväskylän Valon isännöimät TUL.n yleiset petankkimestaruuskilpailut järjestettiin 20.–21. elokuuta Tikan koulun kentällä. Mukana oli yli 70 joukkuetta. Suvi Nurmi pelasi yhdessä Valon Riitta Jämsän kanssa sijoittuen naisten sarjassa hienosti neljänneksi. Sekaduppelissa Mika Nurmi pelasi yhdessä Valon Ulla Pönkänen-Lähteelän kanssa sijoittuen sanoin neljänneksi. Mika Nurmi ja Jarkko Mänttäri sijoittuivat yleisessä duppelissa sijalle 18 ja Teuvo Laitinen – Jussi Saarikko sijalle 20. 

Elokuun 28. päivänä pelattiin Muuratsalossa järjestyksessään kuudes petankin Bois Cup kahdeksan joukkueen voimin Mika Nurmen toimiessa kilpailun johtajana. Voiton vei Suvi Nurmi yhdessä Viestin Jorma Mäkelän kanssa kukistamalla loppuottelussa parin Teuvo Laitinen – Jussi Saarikko.

Voittajat saivat vuodeksi haltuunsa Table en Bois -kahvilan lahjoittaman kiertopalkinnon. Kolmenneksi sijoittui pari Juha-Pekka Ryökäs – Esko Helin.

Juhlavuoden kunniaksi Riento sai järjestettäväkseen Jyväskylän petankkimestaruuskilpailut 11. syyskuuta Muuratsalossa 19 duppelijoukkueen voimin. Riennosta mukana oli kolme joukkuetta, jotka eivät selvinneet mitalipeleihin. Kilpailun johtajana toimi Jarkko Mänttäri.

Lokakuun 29. päivänä Riennon 100-vuotisjuhlien lajikatselmuksessa petankkijaostoa edustivat Suvi ja Mika Nurmi sekä Teuvo Laitinen.

Petankkikausi jäi hieman edellisvuosi lyhyemmäksi, kun viimeinen peli-ilta järjestettiin 17. marraskuuta. Kauden päättäjäiset järjestettiin Boissilla 8. joulukuuta. Kauden tulokkaana palkittiin Jussi Saarikko, joka heti avauskaudellaan oli hienosti mukana TUL:n mestaruuskilpailuissakin.

Riennon petankkijaostoon kuuluivat juhlavuonna Mika Nurmi, Suvi Nurmi ja Teuvo Laitinen.

  1. Tennis

Tennistoiminta käynnistyi kesäkaudella -22 normaaliin tapaan edellisvuoden tutulta pohjalta. Kausi alkoi yhteisillä kevättalkoilla toukokuussa. Kenttä oli hyvässä kunnossa heti talkoiden jälkeen, edellisvuonna tehdyt massoitukset olivat hyvä pohja kentän pelikuntoon saamisessa.

Usean vuoden haasteellisesti toiminut kasteluveden saanti kentälle aiheutti taas ongelmia lähes koko kesän. Toistuva ongelma on Sisälmyslahden rannassa olevalla pumppaamolla. Ilmeisesti jo vuosia sitten tehdyt rakenteelliset virheratkaisut putkituksissa aiheuttavat vesiputkien rikkoutumisen pumppaamolla, jolloin pumpun paineet häviävät ja vesi ei nouse kentälle. Koko kesän ongelmaa yritettiin Liikuntapalveluiden organisoimana korjata, mutta tuloksetta. Hetkittäin pumppu oli päällä ja toimi, mutta suurimman osan kastelusta huolehti luonto: sateet.

Tenniskenttämme kastelun pumppaamo-ongelmaan yhteistyökumppanimme JKL:n Liikuntapalvelut ei ole löytänyt aktiivisista ja jatkuvista
pyynnöistämme huolimatta toimivaa ratkaisua. Tämä aiheutti Raimolle jatkuvaa yhteydenpidon painetta ja päivystyskäyntejä pumppaamolla asentajien kanssa. Toimivaa ratkaisua, tai edes ongelman tarkkaa kohtaa, ei kuitenkaan toistaiseksi ole millään löytynyt.

Suorastaan hävettävää oli jatkuvasti pahoitella ja selitellä pelaajille tenniskentän kastelun puutetta ja perätä vuosimaksuja, kun olosuhteet eivät olleet kunnossa. Tämä oli jo toinen, osin peräti kolmas ongelmakesä peräkkäin, kun tämä pumppaamosäätäminen jatkui. Tenniskausi pystyttiin viemään läpi olosuhteisiin nähden kuitenkin melko kohtuullisesti. Lohdutukseksi olemme saaneet paljon kiitosta upeasta kentästä (silloin kun se on kosteuden puolesta pelikunnossa)!
Tennistoiminnan jatkumiselle Säynätsalossa on ehdoton edellytys saada pumppaamon ongelmat ratkaistua kevään aikana, ennen tenniskauden-23 alkua. Kausi alkaa yleensä toukokuussa. Jospa ensi kesänä kentän kastelusysteemi saataisiin toimivaksi ja kentän huolto sekä kunnossapito sekä pelaaminen jatkuvasti onnistuisi siltäkin osin. Pelaajamäärät ehkä hieman vähenivät, mutta kausimaksut olivat edellisten vuosien tasolla. Muutamia uusia avaimiakin luovutettiin eikä
merkittäviä uusia hankintoja tai kunnostuksia (lukot, kastelu, kentän kunnostusvälineet) tarvinnut tänä vuonna tehdä. Kentän vuokrasopimus kaupungin kanssa jatkunee entisin ehdoin. Tulevina vuosina kentän huoltokoppi kaipaa kunnostusta (maalaus ja mahdollisesti uusi katto).
Kenttä laitettiin talviteloille lokakuun puolella ja kevättalkoot odottavat taas uuden kauden alussa. Mutta tosiaan kertauksena: kastelu on saatava kuntoon kuten kaupunki on sen aikanaan luvannut järjestää, muuten tenniskentän toiminnalta ja tennisjaoston talkootyöltä kentän ylläpitämisessä putoaa valitettavan kirjaimellisesti pohja pois.