Riento tarvitsee rallitalkoolaisia!

Ensi kesänä ajetaan taas Jyväskylässä MM-rallien osakilpailu Neste Ralli, joka on valittu usein MM-sarjan parhaiten järjestetyksi ralliksi. Liikenteenohjaus on keskeisessä osassa, kun valtavien katsojamassojen, kilpailijoiden ja tavallisen liikenteen liikkuminen pitää järjestää mahdollisimman sujuvaksi. Säynätsalon Riento on hoitanut talkoilla liikenteenohjausta vuosikymmeniä – hyvällä menestyksellä. Talkoilla kerätään varoja Riennon junioritoimintaan.

Säynätsalon Riennon toiminnan perustavoite on tarjota edullisia liikuntamahdollisuuksia, erityisesti lapsille ja nuorille. Pyrimme pitämään maksumme mahdollisimman pieninä, jotta kaikilla on mahdollisuus harrastaa itselleen sopivaa lajia. Toisaalta pyrimme tukemaan myös huipulle tähtääviä nuoria. Monena vuonna Riento on pystynyt maksamaan esimerkiksi koripallon maajoukkueleirityksiin osallistuvien junnujen maksut.

Riento tukee tänäkin vuonna juniorijaostojen toimintaa merkittävällä summalla. Lähes puolet tuosta summasta saadaan Riennon yhteisistä talkoista eli Neste Rallin liikenteenohjauksesta. Viime vuonna liikenteenohjauksessa oli noin 60 talkoolaista. Tulevana kesänä urakkamme on viime vuotta isompi eli tarvitsemme ainakin 80 liikenteenohjaajaa, jotta kaikkien ohjausvuorot olisivat kohtuullisia eli yhden aamu- tai iltapäivän mittaisia.

Pääosan rallitalkoolaisista pyrimme saamaan junioreiden vanhempien joukosta, mutta kaikki halukkaat ovat tervetulleita. Liikenteenohjaus on mukava tehtävä eikä muita vaatimuksia ole kuin ajokortti. Jokainen osaa toimia poliisin antaman koulutuksen ja ohjeiden mukaan ja poliisit käyvät vielä paikan päällä auttamassa, jos tarvetta on. Tänä vuonna Neste Ralli on 1 – 4.8.

Riento kutsuu kaikkia junioriliikunnan tukemisesta kiinnostuneita ihmisiä yhteisiin rallitalkoisiin. On tärkeää osallistua! Ilmoittautumiset toukokuun loppuun mennessä Riennon rallivastaaville: Saana Viikman-Helin (saana.viikman@hotmail.com) ja Vesa Kupari (vesa.kupari@gmail.com).

Säynätsalon Riennon johtokunta