Rallit siirtyvät syksyyn, silti Riento tarvitsee rallitalkoolaisia!

Toni Ollikainen / AKK

Koronan takia Suomen MM-ralli on siirretty tällä tietoa syys-lokakuun vaihteeseen 30.9. – 3.10. Näin ollen toivomme hartaasti Riennon tukijoilta vielä venymistä sen verran, että mahdollisuuksien mukaan perjantaille 1.10. voisitte järjestää lomapäivän. Perjantaina tarvitsemme huomattavan paljon liikenteenohjaajia.

Urheilu- ja liikuntaharrastusten kannalta kulunut vuosi on ollut vähintään mielenkiintoinen – koronan takia. Erilaiset rajoitukset eri puolilla maata ovat vaikuttaneet harrastusmahdollisuuksiin paljonkin. Myös kilpailutoiminta on ollut pysähdyksissä useampaan otteeseen. Tilanne on ymmärrettävä, mutta erittäin hankala erityisesti lasten ja nuorten kannalta!

Korona aiheutti myös Riennolle merkittävän taloudellisen tappion viime kesänä, kun MM-juhlaralliksi suunniteltu kilpailu jouduttiin peruuttamaan. Pääosin Riennon hoitamasta rallien liikenteenohjauksesta normaalisti saatavat tulot jäivät saamatta, millä oli luonnollisesti negatiivinen vaikutus seuran talouteen. Kiitos sitkeiden yhteistyökumppaneiden ja ahkerien seuratalkoolaisten Riennon talous on kuitenkin säilynyt vakaana. Kiitos kaikille tukijoille ja talkoolaisille!

On hyvin todennäköistä, että ensi kesänä ajetaan taas Jyväskylässä MM-ralli, joka on valittu usein MM-sarjan parhaiten järjestetyksi ralliksi. Liikenteenohjaus on keskeisessä osassa, kun valtavien katsojamassojen, kilpailijoiden ja tavallisen liikenteen liikkuminen pitää järjestää mahdollisimman sujuvaksi. Vaikka ensi kesänä olisikin vielä joitain yleisörajoituksia, liikenteenohjauksen merkitys on suuri. Säynätsalon Riento on hoitanut talkoilla liikenteenohjausta vuosikymmeniä – hyvällä menestyksellä. Talkoilla kerätään varoja Riennon junioritoimintaan.

Säynätsalon Riennon toiminnan perustavoite on tarjota edullisia liikuntamahdollisuuksia, erityisesti lapsille ja nuorille. Pyrimme pitämään maksumme mahdollisimman pieninä, jotta kaikilla on mahdollisuus harrastaa itselleen sopivaa lajia. Toisaalta pyrimme tukemaan myös huipulle tähtääviä nuoria. Monena vuonna Riento on pystynyt maksamaan esimerkiksi koripallon maajoukkueleirityksiin osallistuvien junnujen maksut.

Riento tukee tänäkin vuonna juniorijaostojen toimintaa merkittävällä summalla. Lähes puolet tuosta summasta saadaan Riennon yhteisistä talkoista eli rallien liikenteenohjauksesta. Toissa vuonna liikenteenohjauksessa oli noin 60 talkoolaista. Tulevana kesänä urakkamme on todennäköisesti toissa vuotta isompi eli tarvitsemme ainakin 80 liikenteenohjaajaa, jotta kaikkien ohjausvuorot olisivat kohtuullisia eli yhden aamu- tai iltapäivän mittaisia.

Pääosan rallitalkoolaisista pyrimme saamaan junioreiden vanhempien joukosta, mutta kaikki halukkaat ovat tervetulleita. Liikenteenohjaus on mukava tehtävä eikä muita vaatimuksia ole kuin ajokortti ja 18 vuoden ikä. Jokainen osaa toimia poliisin antaman koulutuksen ja ohjeiden mukaan ja poliisit käyvät vielä paikan päällä auttamassa, jos tarvetta on..

Riento kutsuu kaikkia junioriliikunnan tukemisesta kiinnostuneita ihmisiä yhteisiin rallitalkoisiin. On tärkeää osallistua! Ilmoittautumiset elokuun loppuun mennessä Riennon rallivastaaville: Saana Viikman-Helin (saana.viikman@hotmail.com) ja Vesa Kupari (vesa.kupari@gmail.com).

Säynätsalon Riennon johtokunta

 

 

 

 

ta